O Villager®-u

O Villager®-u

Osnovan 2005, Villager je vodeći proizvođač i distributer baštenskih i električnih alata i mašina dizajniranih da zadovolje potrebe „uradi sam“ entuzijasta.

Kombinacije atraktivnog dizajna, inovacije, materijala, visokih standarda kvaliteta i društvene odgovornosti zajedno sa preciznim planiranjem i kompetitivnim cenama su naša glavna dostignuća i prednosti koje nas razlikuju od konkurencije.

Naša misija je stvaranje najbolje “vrednosti za novac” – kreiranje najboljih proizvoda za baštu i električne alate za široku upotrebu, koji su pristupačni a nude izuzetnu vrednost.

Naša vizija - Vil­lager nastoji da postane jedan od lidera u Istočnoj Evropi, kao i prvi izbor hobista, zanatlija i farmera. Tamo gde su kvalitet i cena prednost, tamo ćete nas pronaći.

Naš cilj - Olakšati ljudima život i učiniti ga bogatijim nudeći im kvalitetne proizvode koji su lako dostupni i efikasno zadovoljavaju njihove potrebe.

 

Villager®- činjenice i brojke

Osnovan: 2005. godine

Lokacija: Oficijalno sedište Villager-a nalazi se u Sloveniji (EU).

Finansijski učinak – stabilan put rasta 

Villager se odlikuje finansijskom stabilnošću i konstantnim finansijskim rastom iz godine u godinu.

 

Ljudski resursi

Villager-ov uspeh podstiče posvećen tim od 117 pojedinaca koji svoju stručnost i nepokolebljivu predanost unose u svaki aspekt poslovanja kompanije.

 

Paleta proizvoda

Asortiman Villager proizvoda obuhvata širok izbor od preko 300 različitih tipova proizvoda, zadovoljavajući različite potrebe i preferencije naših cenjenih kupaca.

 

Prodajni uspeh

Villager je ostvario impresivno postignuće u prodaji, isključujući ručne alate i pribor. Ovo dostignuće je svedočanstvo zadovoljstva naših kupaca i poverenja u naš brend. Zahvalni smo na njihovoj stalnoj podršci, koja nas motiviše da kontinuirano ispunjavamo i prevazilazimo njihova očekivanja u obezbeđivanju pouzdanih baštenskih i električnih alata.

 

Kvalitet i inovacije

Mi u Villager-u verujemo u postavljanje standarda za kvalitet i inovacije. Naš posvećen istraživački i razvojni tim neprestano pomera granice, osiguravajući da svaki proizvod odražava najsavremeniju tehnologiju, egronomski dizajn i superiorne performanse. Sa posebnim fokusom na izradu i izdržljivost, nastojimo da nadmašimo očekivanja naših zahtevnih kupaca.

 

Villager® istorija- nasleđe uspeha i inovacija

             

 •         Osnovan 2005. godine

Villager® je krenuo na izvanredno putovanje koje traje skoro dve decenije, obeleženo značajnim prekretnicama i nezaustavljivom potragom za izvrsnošću u industriji baštenske opreme i električnih alata.

 •          2007:  Proširivanje horizonata

U 2007. godini, Villager® je napravio hrabar korak upuštajući se u kategoriju električnih alata, proširujući svoj asortiman proizvoda kako bi zadovoljio rastuće potrebe kupaca koji traže pouzdane alate visokih performansi.

 •          2010: Osvajanje novih tržišta

Prepoznajući ogroman potencijal evropskog tržišta, Villager® započinje prodajne operacije u Evropskoj uniji, služeći široj publici i uspostavljajući snažno uporište u regionu.

 

 •          2011: Inovacija je oslobođena – Villager Black Edition

Vođen strašću za inovacijama, Villager® je predstavio renomiranu Villager Black Edition kolekciju, istaknutu liniju proizvoda koja otelotvoruje i stil i funkcionalnost, osvajajući istančane ukuse kupaca.

 

 •          2014: Proširivanje dosega

Villager® je 2014. godine napravio značajan korak napred osnivanjem nove kompanije u Sloveniji, učvršćujući svoju posvećenost rastu i boljem pružanju usluga kupcima uz povećanu efikasnost i lokalizovanu stručnost.

 

 •          2015: Započinje OEM (Original equipment manufacturer) proces proizvodnje

Uvažavajući potražnju za proizvodima vrhunskog kvaliteta, Villager® se upustio u OEM proizvodnju, udruživši se sa liderima u industriji kako bi isporučio izuzetne alate koji ispunjavaju stroge standarde profesionalaca i entuzijasta.

 

 •          2016: Villager Store™ - Odredište za alate

Da bi kupcima pružio besprekorno iskustvo kupovine, Villager® je pokrenuo Villager Store™.

 

 •          2017: Villager Challenge™

Posvećen negovanju veština i inovacija, Villager® je predstavio dugo očekivani Villager Challenge™, platformu koja podstiče zanatlije i hobiste da pokažu svoju stručnost i kreativnost na uzbudljivim takmičenjima i događajima.

 

 •          2018: Tehnologija baterija - FUSE™

Na čelu tehnološkog napretka, Villager® je predstavio FUSE™ liniju baterijskih proizvoda, koristeći snagu najsavremenijih inovacija za pružanje pouzdanih performansi i poboljšane pogodnosti za korisnike.

 

 •          2019: Proširivanje poslovanja - Villager Romania SRL

Nastavljajući da širi svoje globalno prisustvo, Villager® je osnovao Villager Romania SRL, dodatno jačajući svoju posvećenost pružanju izvrsnosti u Rumuniji i negujući čvrste odnose sa klijentima u regionu.

Villager® je odlučio da investira u baterijske alate nove generacije i razvije napredne funkcije za tržište, koje će pratiti razvoj industrije 4.0.

 •          2020: Strateška akvizicija - Semenarna doo Slovenija

U 2020. godini, Villager® je učvrstio svoju tržišnu poziciju preuzimanjem Semenarne doo Slovenija. Ovaj strateški potez je unapredio Villager®-ovu ponudu i ojačao našu poziciju kao sveobuhvatnog dobavljača baštenskih rešenja.

 

 •          2021: Villager Online: Vaš najbolji izvor za visokokvalitetne alate

Villager je pokrenuo svoju prodavnicu za e-trgovinu, pružajući kupcima praktičan onlajn pristup našim visokokvalitetnim baštenskim i električnim alatima.

 •          2022: Osvajanje novih tržišta - Villager-Tools Hungary Kft

Nastavljajući svoje proširivanje poslovanja, Villager® osniva u Mađarskoj Villager-Tools Hungary Kft, sa ciljem da svoje izuzetne alate i usluge približi široj bazi klijenata.

 

Villager® portfolio

U Villageru® smo posvećeni poboljšanju domova i bašta. Naši pažljivo izrađeni proizvodi su dizajnirani da pruže dosledne performanse, omogućavajući našim klijentima da se brinu o svojim baštama sa lakoćom. Sa raznolikim asortimanom baštenskih i električnih alata, nudimo savršena rešenja za poboljšanje i ulepšavanje spoljašnjih prostora. Verujte Villageru® da vam obezbedi visokokvalitetne i dugotrajne alate koji su vam potrebni za stvaranje uspešnog i privlačnog okruženja.

Četiri grupe proizvoda:

Villager® nudi širok spektar proizvoda organizovanih u četiri grupe:

1. FUSE™: Inovativni alati na baterije za pouzdane performanse i udobnost.

2. Baštenski alati: Pedantno izrađeni alati za baštovanstvo i održavanje na otvorenom bez napora.

3. Električni alati: Robusni alati za „uradi sam“ entuzijaste i profesionalce, koji pružaju preciznost i snagu.

4. Ručni alati: Izdržljivi i precizni alati za „uradi sam“ projekte i profesionalne zadatke.

 

Naše vrednosti

U Villager®-u negujemo skup naših osnovnih vrednosti koje vode naše akcije i oblikuju kulturu naše kompanije:

• Fokus na korisnika

• Usmerenost na rezultate

• Preduzetnički duh

• Pozitivno radno okruženje

• Posvećenost kvalitetu

• Operativna izvrsnost

Ove osnovne vrednosti služe kao osnova naše kompanije, usmeravajući naše odluke i akcije dok nastojimo da pozitivno utičemo na naše klijente, zaposlene i zajednice kojima služimo.

 

Strategija

• Profitabilan i održiv rast

• Jačanje pozicije na postojećim tržištima

• Širenje na nova tržišta

 

Strategija robne marke

• Pokriva ceo segment u okviru kategorije proizvoda.

• Fokusira se na kategorije proizvoda sa visokim prometom.

• Odlična vrednost za novac.

U Villageru®, naši proizvodi, vrednosti, strategija i pristup privatnim robnim markama odražavaju našu posvećenost izvrsnosti i zadovoljstvu kupaca. Kontinuirano nastojimo da isporučimo inovativna rešenja koja poboljšavaju živote naših kupaca.

 

I &R (Istraživanje i razvoj)

Istraživanje i razvoj predstavlja glavnu konkurentnu prednost koja je pretvorila Villager u jedan od vodećih brendova baštenskih i električnih alata u Evropi. U kontinuitetu smo posvećeni razvoju i inovaciji i investiramo u istraživanje i razvoj na visokom nivou. Implementiramo najefikasnije strategije za razvoj novih proizvoda (testiranje i dizajn proizvoda – izrađivanje prototipa – kontrola kvaliteta i testiranje proizvodnje pilot prototipa – finalna kontrola kvaliteta i testiranje), što nam omogućava da postignemo fleksibilno konstruisanje i razvijanje delova.

 

Dizajn i konstrukcija

Analiza zahteva tržišta nam je omogućila bolji uvid u tipove i karakteristike proizvoda koje naši klijenti potražuju, a naš dizajn tim pokušava da te iste zahteve ispuni. Koristimo najmoderniji softver za konstruisanje koji nam omogućava da parametrično vršimo izmene na proizvodu ili na delovima proizvoda, kao i da ispratimo efekte tih promena u isto vreme.  Osim konstruisanja uz pomoć najmodernijih softverskih alatki, merimo i analiziramo naponske sile unutar delova i okvira kako bi uklonili sve moguće nedostatke i tržištu ponudili isključivo proizvode vrhunskog kvaliteta.

 

Proizvodnja i kontrola kvaliteta

Dostigli smo visok nivo kvaliteta proizvodnje koja je zdrava i ekološka. Detaljno analiziramo delove i profile mašina i na taj način osiguravamo kvalitet proizvoda i minimiziramo ili na vreme uklonimo sve potencijalne nedostatke. Proizvodimo mašine i alate koji poštuju sva primenljiva pravila, propise i standarde, uz pomoć stroge kontrole kvaliteta. Više od milion zadovoljnih klijenata su čvrst dokaz da dizajn i proizvodnja naših proizvoda garantuju apsolutnu pouzdanost i dugotrajnost.

 

Villager® proizvodi

Villager proizvodi su dizajnirani, testirani, i odabrani tako da zadovoljavaju evropske EC direktive i standarde. Naše proizvode karakteriše visok kvalitet, moderan dizajn, pouzdanost, inovativnost, bezbednost i priuštivost. Izbor Villager proizvoda uključuje pažljivo odabrane baštenske i alate za pokućstvo, testirane u stvarnim uslovima koji zadovoljavaju najviše standarde pouzdanosti. Takođe nudimo adekvatnu dodatnu opremu za bezbednu upotrebu istih. Kompletno iskustvo Villager brenda uključuje usluge nakon kupovine; rezervne delove; tehničku podršku i servisiranje. Mi u Villager kompaniji brinemo o našim klijentima i njihovim globalnim, regionalnim ili lokalnim zahtevima. Gde god da se Vi nalazite, nalazi se i Villager kancelarija u Vašoj blizini koja Vam može pružiti specijalizovano konsultovanje.

 

Rezervni delovi

Naši originalni rezervni delovi se razvijaju uporedo sa Villager mašinama, što znači da zadovoljavaju iste kriterijume i da su testirani na isti način kao i delovi koji se koriste u proizvodnji. Na ovaj način su osigurani tolerancija i marginalne performanse karakteristika koje bi trebalo da budu zadovoljene, kao i kompatibilnost mašina i rezervnih delova. Rezervni delovi su dostupni i nakon što se proizvodnja određene mašine obustavi, tako da lako možete da nastavite da koristite istu mašinu godinama. Efikasna globalna mreža sa snažnim logističkim sistemom obezbeđuje brzu i sigurnu isporuku u region, u roku od 24h nakon plasiranja porudžbine. Servisni delovi mogu biti deo Servisnog ugovora ili mogu biti naručeni direktno iz našeg servisnog centra.

 

Servisna mreža

Kvalitet proizvoda se određuje u skladu sa brojem različitih parametara. Jedan od istih je mogućnost servisiranja proizvoda tokom i nakon garantnog perioda, kao i mogućnost nabavke originalnih rezervnih delova. Ovlašćeni servisni dobavljači imaju iskustvo i znanje neophodno za efikasno rešavanje širokog spektra problema. Villager servisna mreža se konstantno širi i unapređuje sa ciljem da zadovolji naše mušterije. Villager servisni dobavljači vrše popravke Vaših mašina i nabavku rezervnih delova, tako da imate sve na jednom mestu. Za kompletnu listu servisnih centara, proverite listu Servisne mreže ili pronađite najbliži servis prateći tri prosta koraka sa aplikacije ispod.

 

Villager® i globalna tržišta

Villager sprovodi personalizovani marketing i aktivnosti vezane za pristup tržištu, kao i niz programa i aktivnosti širom sveta, krojenih po svakom pojedinačnom ključnom tržištu i distributerskom kanalu.

Nastavljamo da upotrebljavamo naše ključne prednosti u korist inovacije, tehnologije i regulatornog iskustva, dok u isto vreme postižemo međusobnu sinergiju između proizvodnje, istraživanja i prodaje.

Naše proizvode prodaju veletrgovci, distributeri, prodajni lanci, specijalizovane prodavnice.

 

Villager® International

Naši internacionalni distributeri dostavljaju proizvode trgovcima. Efikasno sarađuju sa nama, razumeju naše strateške ciljeve i kulturu naše kompaije i održavaju bliske poslovne odnose sa svojim lokalnim kontaktima. Naši timovi rade neumorno na identifikovanju najboljih proizvoda za naše klijente. Oni realizuju svoje aktivnosti na tržištu putem Villager-ovog koncepta trgovine. Poverenje unutar njihove trgovinske mreže je zagarantovano zajedničkim partnerstvom, posvećenošću izvanrednoj usluzi i brigom o svakom pojedinačnom klijentu.Trgovci su obrazovani eksperti u svojim poljima koji najbolje razumeju zahteve i potrebe za određenom mašinom i samim tim pronalaze najbolje rešenje za Vas. Na taj način Vam pružamo, između ostalog, dodatnu kontrolu nad plasmanom proizvoda, odličnu izloženost robe i profesionalne usluge.

 

Villager® marketing 

• TV

• Radio

• Oglašavanje na otvorenom – bilbordi, flajeri, ulične reklame, oglašavanje u saobraćaju (autobusi, taxi)

• Profesionalan prisup digitalnom marketingu - Meta, Google, LinkedIn, Viber, Newsletters

• Print - katalozi, lifleti, novine, časopisi

• Oglašavanje na prodajnom mestu

• Plasiranje sadržaja putem društvenih mreža i blogova

• Sponzorstva i društvena odgovornost

 

Predstavljamo:

 • Villager® e-podrška Nova platforma za B2B komunikaciju i portal za marketing podršku.
 • Villager Store™ - koncept prodavnica sa kombinacijom visoko-kvalitetnih proizvodnih linija i brendova. Villager Store™ predstavlja modernu interpretaciju turbulentne kupovine i lojalnosti klijenata.
 • Villager Challenge™ - započet u svrhe edukacije, prezentacije i prijateljske konkurencije za sve ljubitelje Villager mašina i alata.
 • Villager Demo – prezentacije i demonstracije Villager proizvoda.
Top